All fields are required.

Close Appointment form

Cirkonijumske (bezmetalne) krunice

19.970 Sada po ceni od 14.970 RSD.
Akcija važi do 30. juna 2024.
Najkvalitetniji materijal za izradu krunica na CAD / CAM mašini
Zakažite VEĆ DANAS

 

Da li ste znali?

  • Kao osnova za bezmetalne krune se koristi kristal cirkonijum. Otkriven je 1789. godine od strane nemačkog hemičara Martina Klaprotha. To je jedan od najtvrđih materijala i prvenstveno se upotrebljavao u svemirskim tehnologijama.
  • Cirkonijum je biokompatibilan. Brojnim istraživanjima je utvrđeno da cirkonijum ne izaziva nikakav štetan efekat na organizam.
  • Prelamanje svetla i transparentnost cirkonijuma su veoma slični prirodnim zubima. Dobro urađene cirkonijumske krunice gotovo je nemoguće razlikovati od prirodnog zuba

 

Prednosti cirkonijumskih (bezmetalnih) krunica

 

Osnovna dilema sa kojom ćete se sresti nakon što vam stomatolog preporuči nadoknadu jednog ili više zuba krunicama ili protetskim mostom jeste da li odabrati metalne ili krunice od cirkonijuma (kod nas se često koristi naziv bezmetalna krunica).

Sve ili gotovo sve prednosti su na strani cirkonijumskih krunica, a neke od najvažnijih su:

  • Za ugradnju cirkonijumske krunice potrebno je ukloniti i do PET puta manje zubne supstance.
  • Potpuna biokompatibilnost materijala. Cirkonijumske krunice su savršeno bezbedne za opšte zdravlje čoveka, dok metal u metalnim zubnim krunicama može proizvesti iritaciju i alergijske reakcije na mekom tkivu odnosno desnima.
  • Trajnije su
  • Cirkonijumske krunice su bar pet puta jače od metalnih.Čak i posle dugog niza godina neće promeniti svoja fizička i hemijska svojstva. Spoljašnjost nije podložna promenama, dok se kod metalnih konstrukcija vremenom može pojaviti siva linija na spoju krunice i desni.
  • Estetski su daleko superiornije od metalnih

PACIJENTI NAVODE DA SE TEŽE I DUŽE NAVIKAVAJU NA NOVE METALNE KRUNICE (I DO GODINU DANA), DOK SE NA NOVE CIRKONIJUMSKE KRUNICE NAVIKNU ZA JEDAN ILI DVA DANA I OSEĆAJ JE NAJPRIBLIŽNIJI PRIRODNIM ZUBIMA. PACIJENTI SU PREZADOVOLJNI IZGLEDOM SVOJIH NOVIH CIRKONIJUMSKIH KRUNICA, DOK ONI KOJI SU SE ODLUČILI NA METALNE KAŽU DA JE BOJA MALO DRUGAČIJA.

Purchase Now

Savet našeg tima