All fields are required.

Close Appointment form

Paradontologija

Parodontopatija

Paradontopatija je bolest koja zahvata i razara sva potporna tkiva zuba (desni, cement, periodontalni ligament i alveolarnu kost) dovodeći do njihovog klaćenja i ispadanja. Danas je parodontopatija, pored karijesa, najčešće oboljenje kod ljudi, a statistika pokazuje da oko 95% stanovnika starijih od 18 godina imaju neki oblik parodontopatije.

Uzrokovana je prekomernim stvaranjem bakterija koje, ako se redovno ne odstranjuju, stvaraju plak koji se vremenom pretvara u kamenac. Zato preporučujemo čišćenje kamenca dva puta godišnje u našoj stomatološkoj ordinaciji gde koristimo najbolji i najsavremeniji metod – odstranjivanje kamenca ultrazvučnim aparatom.

Profesionalno čišćenje se obavlja od strane ovlašćenog stomatologa. Ova usluga je od podjednake važnosti za zdravlje vaših zuba kao i svakodnevna higijena usne duplje uz upotrebu konca.

Zasto ukloniti zubne naslage na vreme?

Profesionalnom obukom o adekvatnoj oralnoj higijeni i korišćenjem specijalizovanog ultrazvučnog aparata jednom do dva puta godišnje postiže se:

  • Sprečavanje zapaljenja desni (gingivitis), koje može dovesti do parodontopatije koja uzrokuje gubitak kosti oko zuba, labavljenje zuba i na kraju njihovo vađenje.
  • Uklanjanje mrlja na zubima (pigmentacija) uzrokovanih konzumiranjem kafe, cigareta i obojenih napitaka, koje doprinosi lepom i blistavom osmehu.