All fields are required.

Close Appointment form

Laserska stomatologija

SiroLaser Blue, Dentsply Sirona

 

   Najnovija svetska dostignuća iz stomatološke prakse u našoj ordinaciji.

 

 • SIROLaser Blue, renomiranog proizvođača stomatološke opreme i materijala Dentsply, Sirona
 • SIROLaser Blue je prvi beskontaktni stomatološki diodni laser koji ima tri diode – plavu, infracrvenu i crvenu.
 • SIROLaser Blue je jedinstven po tome što prvi put uvodi korišćenje plave diode u stomatologiji.
 • Istraživanja su pokazala da se plavim diodama može mnogo bolje iskoristiti upotreba lasera prilikom intervencije, jer je apsorpcija plave laserske svetlosti u mekom tkivu mnogo veća. Zbog činjenice da je apsorpcija laserskih zraka manja u vodi, smanjuje se razvijanje toplote u susednom tkivu.
 • Izraz LASER (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) označava pojačanje svetlosti stimulisanom emisijom zraka.  Važna osobina laserskog zraka je mogućnost njegovog fokusiranja na veoma male površine i što se velika preciznost može ostvariti sa malom količinom energije.

 

Laserska tehnologija je poslednjih dvadesetak godina znatno napredovala i laseri se danas primenjuju u skoro svim oblastima stomatologije.

Tri diode omogućavaju izuzetno široki spektar indikacija za primenu SiroLaser Blue.

 

 •  Lečenje parodontopatije  

 

Parodontopatija je pored karijesa zuba, najrasprostranjenije oboljenje usne duplje. Može se reći da svaki pacijent u određenim godinama, ima problem sa ovim oboljenjem.

 Veoma veliki uspeh je postignut terapijom laserom.Iizuzetno uspešno se uklanja inflamirano tkivo, kao i bakterije koje izazivaju parodontalno oboljenje Takođe, procedura je veoma jednostavna i bezbolna.

 

 • Terapija zubnog džepa laserom

 

Parodontalni džep je prostor između desni i zuba gde se skupljaju naslage prepune bakterija, koje deluju svojim toksinima i dovode upale mekog zida džepa i razaranja koštane čašice u koju je usađen zub. Pogodan je za zadržavanje hrane i razmnožavanje bakterija. Ukoliko se ne tretira na vreme, boli, krvari, produbljuje se i dovodi do gubitka zuba.

 

Kiretaža džepova oko zuba specijalnim optičkim vlaknom lasera je minimalno invazivna terapija, koja stimuliše stvaranje novog pripoja mekog tkiva za koren zuba.

       Talasna dužina svetlosti koju emituje laser omogućava   ciljanu eliminaciju štetnih bakterija, zapaljenog mekog tkiva oko zuba duboko u džepu. Na taj nacin se stvaraju uslovi za eliminaciju džepa i ponovno pripajanje gingive za koren zuba.

 • Estetske intervencije– gummy smile, produženje kliničke krune zuba,
 • Gingivektomija i gingivoplastika.
 • Laserska incizija frenuluma (hirurška intervencija uklanjanja resice koja spaja gornju i donju usnu ili jezik sa desnima), uklanjanje fibroma, polipa,leukoplakija i ostalih promena u usnoj duplji.
 • U implantologiji – za pripremu implantata za protetsko zbrinjavanje, u terapiji periimplantitisa, za obeskličavanje regije u regiji vrata implantata.
 • U endodonciji – izuzetno efikasan kod obeskličavanja kanala korena zuba u slučajevima upornih infekcija, gangrena zuba.
 •  Smanjivanje osetljivosti zuba.

 

 Veliki broj pacijenata pati od osetljivosti zuba. Bolni nadražaji se javljaju na hladno i kiselo, kao i na dodir u predelu vratova zuba. Desenzibilizacija laserom daje odlične rezultate i lišava pacijente nelagodnosti.

 • Terapija afti, herpesa i drugih oboljenja oralne sluzokože.
 • U terapiji bolova temporomandibularnog zgloba.
 • Hirurgija tkiva usne duplje

 

 SIROLaser Blue nam pomaže u izvođenju  hirurških intervencija potpuno bez skalpela i šavova, bez krvarenja i otoka.

 

ZAŠTO LASER?

Prednosti primene Sirolaser Blue u stomatologiji:

 

Jedna od najvećih prednosti primene dentalnog lasera jeste potpuna bezbolnost intervencije.

Rezultati su dugoročni što je čini ekonomičnom.

Kod hirurških intervencija, značajno smanjuje rizik od razvoja infekcije, smanjuje postoperativni bol, pa je i manja upotreba analgetika nakon  intervencija.

Laser podstiče koagulaciju što znači da prilikom intervencija nema krvarenja.

Ima antiinflamatorno i antibakterijsko dejstvo jer deluje na otklanjanje bakterija i zapaljenog tkiva.

Kod lečenja zuba, u odnosu na mehaničko-hemijski tretman, laser je i do 70% efikasniji, čime se postiže izvesniji ishod lečenja.

Laser se pokazao kao manje invazivan metod u odnosu na konvencionalne tehnike, jer upotrebom lasera dolazi do manje destrukcije ćelija i manjeg krvarenja zahvaljujući hemostatskom efektu.

Minimalna agresivnost je razlog što pacijenti neuporedivo bolje podnose intervencije rađene laserom.